banner

Burgemeester eist maatregelen tegen bewoners AZC Oisterwijk


Hans Janssen, de burgemeester van Oisterwijk, wil maatregelen tegen opgepakte bewoners van het asielzoekerscentrum.

Vanochtend heeft de politie 4 jonge bewoners van het asielzoekerscentrum in Oisterwijk aangehouden voor verschillende diefstallen in deze gemeente. Burgemeester Hans Janssen heeft naar aanleiding van deze aanhoudingen vanmiddag spoedoverleg met het COA gehad.

Gebiedsverbod

Hij heeft het COA met klem verzocht deze zaak snel en slagvaardig op te pakken. Hij eist maatregelen om betrokkenen aan te pakken en om herhaling te voorkomen. Hij heeft het COA gevraagd de mogelijkheden te bezien om de opgepakte bewoners de toegang tot het asielzoekerscentrum te ontzeggen. Daarnaast heeft burgemeester Janssen gebiedsverboden voor de betreffende bewoners in voorbereiding.

Afnemend draagvlak

Gelet op de toenemende problematiek rond 13- en 14-jarige jonge vluchtelingen heeft burgemeester Janssen het COA gevraagd om het aantal minderjarige bewoners op het Oisterwijkse asielzoekerscentrum te verminderen. Hij benadrukt dat het aanzienlijke draagvlak voor het asielzoekerscentrum in de Oisterwijkse samenleving door deze voorvallen onder druk komt te staan.

Dat laatste is met name merkbaar aan de vele negatieve reacties op social media, waaruit overigens ook blijkt dat het merendeel van de inwoners wel de echte vluchtelingen wil helpen, die zich als gast gedragen.

Delen: