banner

Alle overwegen in Oisterwijk gesloten (+ Film)


Wie van Noord naar Zuid wil of omgekeerd heeft pech, alle overwegen zijn wederom afgesloten.

Inwoner in zwarte kleding, regelt verkeer, bij gebrek aan beter…

De situatie werd rond 21.15 uur gemeld, toen waren er al overwegen die niet meer open gingen. Volgens NS is er een sein- en wisselstoring. Dit zou tot 01.00 uur kunnen duren.  Treinen rijden niet, of stapvoets. Ze blokkeren langere tijd de overwegen, maar ook als ze voorbij zijn gaan de bomen niet open.

Vanuit gemeente is nog geen informatie bekend, of dat er verkeersregelaars ingezet worden is ook niet bekend.  Politie is volgens aanwezige wachtenden al meer dan 20 minuten onbereikbaar, en via het noodnummer van de gemeente kan men geen informatie verstrekken.

Volgens buurtbewoners is de overweg aan de Terburghtweg in de wijk Waterhoef open.

En de overweg aan de Tilburgseweg in Heukelom zou open zijn.

het mag niet, het is gevaarlijk, maar wat moet je dan? (Foto: Toby de Kort)

Gevaarlijk

Steeds vaker komt het voor dat het spoor is afgesloten, en niet alleen treinreizigers, maar ook het verkeer in Oisterwijk er niet door kan. De Gemeente Oisterwijk moet in dat geval contact leggen met ProRail en de inwoners informeren. Ook behoren ze als wegbeheerder toe te zien op veiligheid.

Inwoners weten niet hoe ze naar hun huis kunnen, en weten ook niet of omrijden kan, en waar.  Fietsers en voetgangers rijden al helemaal niet om, want dat is onbegonnen werk.  En hoewel levensgevaarlijk, is tussen de gesloten bomen door de enige uitweg die ze zien!

 

Delen: