banner

Verdachte auto Oisterwijk opgespoord via Whatsappgroep


Een zich verdacht gedragende automobilist is aan de hand van signalement van de auto opgespoord door gebruikers van de Wahtsappgroepen in Oisterwijk.

Camerabeeld van de Rabobank, waarop de verdachte auto te zien is.

Recent werd een verdachte situatie gemeld bij de Rabobank, in het centrum van Oisterwijk. Een grijze Porsche met Duits kenteken zou opvallend gedrag hebben vertoond, waarop de politie graag in contact kwam met de eigenaar, en een oproep liet verspreiden via de facebook pagina Oisterwijk Veilig, en enkele Whatsappgroepen in Oisterwijk. ‘Mede door het actief uitkijken door de bewoners in de buurtapps is het kenteken van de grijze Porsche inmiddels bekend en kunnen wij ons onderzoek voortzetten,’ aldus wijkagent Antoine van Leijden, die de oplettende inwoners dankt voor hun hulp.

WhatsAppgroep

Via berichten in een Whatsappgroep kunnen wijkbewoners elkaar op de hoogte brengen van verdachte omstandigheden en gebeurtenissen in de eigen woonomgeving.  Doet een verdachte situatie zich voor, dan sturen bewoners elkaar via Whatsapp een bericht. Iedereen in de buurt is dan snel op de hoogte dat er mogelijk iets gaande is en kan maatregelen nemen. Een inbreker houdt er niet van dat buurtbewoners hun lichten aandoen of uit het raam naar buiten kijken.

Wilt u meedoen? Samen zorgen voor een veilige woonomgeving? Neem dan contact op met de coördinator van de groep in uw buurt. Als u niet weet wie dat is, stuur dan een mailtje naar gemeente@oisterwijk.nl en u ontvangt de benodigde informatie.

DTZ logo low

Delen: