banner

Oisterwijkse hobbyisten: Rob Bekkers


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag Rob Bekkers:

Rob Bekkers loopt op blote voeten (Foto: Ber Beerendonk).

Mijn naam is Rob Bekkers en ik wandel en loop hard op blote voeten in de natuur van Oisterwijk, waarbij ik de bamboefluit (shakuhachi) meeneem. Hoe komt dat zo,vraag je je misschien af? In 2012 heb ik op gewone hardloopschoenen de marathon uitgelopen in Oisterwijk. Hier hield ik een vervelende achilles blessure aan over die niet over wilde gaan. Hierdoor ben ik naar alternatieven gaan zoeken: Barefoot-style lopen, waarbij je schoentjes met een hele dunne zool gebruikt, alsof je op blote voeten loopt.

Ik ging steeds meer op blote voeten lopen, wat een diepe verbinding geeft met de natuur, waar ik ook graag mediteer met de bamboefluit. Daarnaast beoefen ik yoga. Dit heeft mij persoonlijk veel gebracht en ik deel dit dan ook graag met mensen in mijn eigen kring en sinds kort na een opleiding tot Mind-Walk trainer ook met meerdere mensen. Dit om bewustwording en beleving terug te brengen in hun eigen natuur en de natuur waar in je wandelt of hardloopt.

Fotograaf

Meditatie met de bamboefluit (Foto: Ber Beerendonk).

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar berbeerendonk@kpnmail.nl

DTZ logo low

Delen: