banner

Oisterwijkse aangehouden bij vechtpartij


Bij een vechtpartij in de Efteling in Kaatsheuvel zijn zeven personen door de politie aangehouden. 

De Efteling in de nazomer.

De Efteling in Kaatsheuvel. (foto Joris van der Pijll)

Onder de groep betrokkenen was een meisje uit Oisterwijk. Bij de attractie Droomvlucht was vandaag een vechtpartij ontstaan, waar meerdere lichtgewonden zijn ontstaan. Daarop werd de politie ingeschakeld. Samen met medewerkers van het park werd ingegrepen. Wat de aanleiding was van de ruzie is onbekend.

Update

Voor de mishandeling hield de politie een 16-jarig meisje uit Oisterwijk, een 17-jarig meisje uit Den Bosch, een 27-jarige man uit Purmerend, een 20-jarige vrouw uit Amsterdam en een 19-jarige man uit Amsterdam aan. De andere twee verdachten, een 34-jarige man uit Purmerend en een 58-jarige man uit Amsterdam, zijn aangehouden op verdenking van bedreiging en belediging van politiemensen.

De twee minderjarige meisjes bleken te hebben gevochten met een aantal andere mensen. Ze zijn daarbij gewond geraakt en hebben aangifte van mishandeling gedaan. Ook in de andere groep die betrokken was bij de vechtpartij vielen gewonden.

Omdat niet direct duidelijk was wie welke rol heeft gespeeld, heeft de politie in eerste instantie de twee minderjarige meisjes en drie mensen uit de andere groep aangehouden.  De zeven verdachten zijn naar het bureau gebracht en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Ze worden vandaag verhoord.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien wat zich heeft afgespeeld. Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-8844.

Delen: