banner

Letterlijk Groen voor Grijs in Waterhoef Oisterwijk


Bewoners in de wijk Waterhoef zetten de bloemetjes buiten, en zorgen daarmee voor ‘Groen voor Grijs’. 

Samen werken aan een vrolijke wijk

Op zaterdag 21 april hebben de wijkbewoners en bedrijven, deelnemers aan het project Groen voor Grijs, gezorgd voor een metamorfose van de brandgang achter de woningen aan de Nicolaas van Eschstraat en Graafschap Megenstraat. De grauwe zandstroken langs de schuren werden onder leiding van Bert Klerks vakkundig omgespit en verrijkt met verse potgrond. Daarna werden door de bewoners en vrijwilligers plantjes en bodembedekkers geplant. Onder het genot van een heerlijk stuk gebak en koffie, thee en water werd gezellig bijgekletst.

Bert Klerks helpt een handje mee!

Hiermee werd het uiteindelijke doel van het project al bereikt; bewoners dichter bij elkaar brengen en in contact met elkaar laten komen. “Er werd zelfs al voorzichtig geopperd om een buurt-BBQ te organiseren,” laat één van de bewoners weten.  “We hadden gehoopt op meer opkomst van de bewoners, maar dat komt misschien later, bij het onderhouden van de groenstroken.” Dat het project een succes was, mag duidelijk zijn.

 

DTZ logo low

Delen: