banner

Laatste roman Jan van Rijthoven alsnog naar de drukker


Op 22 december 2017 overleed schrijver, dichter, muzikant, cabaretier, man, vader, opa … Oisterwijker Jan van Rijthoven.

Jan had voorafgaande aan zijn operatie het voornemen om tijdens zijn herstelperiode in het ziekenhuis zijn boek nog één keer grondig door te nemen, en zijn voorwoord te schrijven, zodat het daarna door de uitgever kon worden gedrukt. Dat heeft hij helaas niet meer kunnen doen. Velen waren geschokt; Jan was kort na zijn operatie overleden. De familie van Jan en de uitgeverij geven  het boek alsnog uit.

De Gelagkamer
Behalve zijn orkest heeft Martijn eigenlijk niet veel om trots op te zijn. Tijdens optredens is hij de getapte jongen en in de kroeg blaast hij zijn partijtje mee. Maar als echtgenoot en ondernemer is hij een karikatuur van zichzelf. Het huwelijk met zijn vrouw Justine verloopt uiterst moeizaam, en een jonge medewerker neemt hem flink te grazen. De plotselinge ontmoeting met een schoolvriendin loopt uit op een confrontatie. Pijnlijk wordt hij herinnerd aan zijn jeugdzonde. Voor Martijn zijn relaties vrijblijvend en verantwoordelijkheden gaat hij uit de weg. Bij intieme momenten raakt hij verstrikt in zijn eigen fantasieën en er ontstaan littekens op ongehoorde plekken. Of hij over de kracht en de durf beschikt om een radicale omslag in zijn leven te maken…

Bestellen
Het boek is onder andere te bestellen via Bol.com

Delen: