banner

Gemeente gaat ‘racebaan’ Pannenschuur Oisterwijk aanpakken


Een nieuw aangelegde weg door de wijk Pannenschuur, roept om snelle aanpak, aldus de bewoners. Er is per direct een onveilige situatie ontstaan. Daarover werd recent onderstaande brief verzonden.

De gemeente heeft geluisterd, geconstateerd dat de drempels niet voldoen aan de richtlijnen, en daarop laten weten de weg aan te passen. Tegelijk met andere wegaanpassingen worden de verkeersdrempels verhoogd, zo laat de gemeente weten.

Beste gemeente,
Onlangs is onze straat, de Wim van Baaststraat, eindelijk geasfalteerd. Dit was wat later door de vorst. Toen wij halverwege vorig jaar een bijeenkomst bezochten over de ontsluiting van de wijk door de Wim van Baaststraat waren we niet zo zeer blij, maar wel gerustgesteld. Blij waren we niet omdat we niet begrijpen dat de gemeente er voor kiest om verkeer recht door een speeltuin te leiden. Gerustgesteld waren we omdat er wel ‘snelheidsbeperkende maatregelen’ kwamen. We hebben (mijn buurman) nog input gestuurd over een eventuele extra drempel, dat mochten we namelijk doen en dat werd dan meegenomen in de planvorming. Onze kinderen (nu 5 en 1,5) spelen geregeld op de stoep en straat en we willen dat ze dit veilig kunnen doen.

Toen de mensen van het straatwerk vorige week donderdag aan de slag gingen waren we benieuwd. Helaas zijn we zeer teleurgesteld. De ‘snelheidsbeperkende maatregelen’, de drempels dus, zijn verwaarloosbaar. Met gemak rij je daar 80 over. Dat kan volgens mij niet bedoeling zijn in een woonwijk, met kinderen, waar je maar 30 mag rijden…! Inmiddels (het is nu zondag) hebben we al verschillende mensen door onze straat zien racen. Geremd door de ‘drempels’ worden ze echt niet. We vragen ons af of de opzichters van uw organisatie dit hebben gecontroleerd of misschien dat ze dit nog moeten doen?

We hadden het gevoel gehoord te zijn tijdens de informatieavond. We zijn nu helaas zeer teleurgesteld in het resultaat. De Wim van Baaststraat is een racebaan geworden! Dit kan toch niet de bedoeling zijn van de gemeente? Volgens ons is het niet te laat en kan de gemeente nog een aanpassing doen, nu. Wij hopen dat er niet eerst een kind moet worden aangereden voordat er actie volgt.

Delen: