banner

Film: Nicolaas van Eschstraat in de bloemetjes


Zaterdag 7 april 2018 werd het veldje aan de Nicolaas van Eschstraat opgeknapt. Oisterwijk in Beeld was er bij. Er komen fruitboompjes en er werden bloembollen en vaste planten geplant.

Samen aan de koffie…

Groene aanplant voor bewoners Nicolaas van Eschstraat

Op zaterdag 7 april werd het veldje aan de Nicolaas van Eschstraat op de schop genomen. Team “Groen voor Grijs”, het B-Team, de wijkraad en Mentorhulp Oisterwijk staken samen met enkele bewoners de handen uit de mouwen en in de door Tuincentrum Klerks voorbewerkte border werden narcissen en andere groene bloeiers geplant. Ook werd een pruimenboom, perenboom en appelboom op het veld geplant. Onder het genot van een lekkere versnapering, door één van de bewoners meegebracht en koffie en thee, verzorgd door de Wijkraad, was de klus snel geklaard. Het hortensiagedeelte wordt deze week nog ingeplant en ook worden er nog bankjes geplaatst zodat de bewoners straks een ontmoetingsplek hebben om tijdens mooi weer gezamenlijk bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken. De bewoners waren erg enthousiast over het behaalde resultaat. “Eindelijk een mooi veldje waar we met z’n allen van kunnen genieten” reageerde een enthousiaste bewoonster. “Als we met onze straat je de schouders eronder zetten, kunnen we het veldje en de border makkelijk bijhouden”. Een goed voorbeeld van de opzet van onder andere woonstichting Leystromen om participatie onder bewoners te stimuleren en gezamenlijk tot mooie resultaten te komen. Mede dankzij de gemeente Oisterwijk zijn dergelijke initiatieven mogelijk geworden. Langzaamaan kleurt Oisterwijk hiermee nog groener.

Oisterwijk in Beeld

Delen: