banner

Tentoonstelling ‘STEEN’ met Oisterwijkse kunstenaars


Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 april, telkens van 12:00 tot 17:00 uur, stellen de cursisten van “Steen de Werkwinkel” , met een aantal cursisten uit Oisterwijk, hun werkstukken ten toon in de Franciscus Kapel op Landpark Assisië te Biezenmortel. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 28 april om 14.00 uur door de heer Jac de Bruijn, lid van de raad van bestuur van Prisma. Landpark Assisië is één van de locaties van stichting Prisma, waar zorg wordt geboden aan mensen met beperkingen.

De cursisten werken met steen…

Elk jaar wordt de cursus “Beeldhouwen in Steen” afgesloten met een tentoonstelling van de werkstukken van de deelnemers. Er wordt nagenoeg uitsluitend gewerkt met hardsteen, zoals Belgische en Ierse hardsteen, diabas, Noir de Mazy e.d. Dat maakt deze cursus ook wel bijzonder. De cursisten komen van heinde en verre en worden professioneel begeleid door de Brabantse kunstenaar/beeldhouwer Gerard van Rooij. Het gaat niet alleen om een mooie vormgeving, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan het ambachtelijk werken met hamer en beitel.

Voorgaande jaren vond de afsluitende tentoonstelling van een cursusjaar plaats in de werkplaats zelf. Dit jaar is alles te zien in de Franciscus Kapel op het Landpark. Een schitterende locatie met grote ramen, dus een mooie lichtinval. De kapel is in 1908 gebouwd als een kloosterkerk en dient nog steeds als kerk voor katholieke vieringen. Inmiddels is het interieur grondig gewijzigd; de kerk is multifunctioneel geworden en er vinden nu regelmatig allerlei sociaal/culturele activiteiten plaats.

U bent van harte welkom, de entree is gratis. Er zullen steeds cursisten aanwezig zijn, die u graag vertellen over hun werk, en een kopje koffie of thee staat voor u klaar.

Delen: