banner

Scoor een boek bij De Tovervogel


Basisschool de Tovervogel is één van de twintig Brabantse basisscholen die op dit moment meedoen aan Scoor een Boek!

Samen op de foto met Kingo! (Foto’s: Koektrommel Studio)

In dit leesproject worden leerlingen uit groep 5 en 6 uitgedaagd om in 10 weken zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Ze worden daarbij aangemoedigd door Willem II-speler Ben Rienstra. Nadat ze op maandag 12 maart een nieuwe videoboodschap van Ben hadden gezien, wachtte de leerlingen van de Tovervogel nog een verrassing: Willem II-mascotte Kingo kwam langs om de enthousiaste lezers klaar te stomen voor de ‘tweede helft’.

Scoor een Boek! wil leerlingen laten scoren
1 op de 10 Nederlandse kinderen verlaat de basisschool met taal- en leesproblemen. Dat probleem willen de Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Willem II Betrokken samen tackelen met het leesproject Scoor een Boek!  Ze zetten de kracht van sport in om het leesplezier bij kinderen aan te wakkeren, en zo hun kansen te vergroten op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst. Liesbeth van Venrooij, leerkracht in groep 5 van de Tovervogel: “Kinderen vinden het super leuk, het project sluit heel erg aan bij hun belevingswereld – zeker na de overwinning van Willem II afgelopen weekend.” De klassen hebben nu nog 5 weken om een topscore neer te zetten en zoveel mogelijk mooie boeken te lezen. Daarna gaan ze op 10 april met z’n allen naar het Willem II Stadion voor een sportieve afsluiting. Daar wordt ook de eindscore bekend gemaakt: hoeveel boeken hebben alle Brabantse leerlingen samen gelezen?

Delen: