banner

Jonge ondernemers Durendael starten marktdag in Oisterwijk


Op zaterdag 7 april organiseren de jonge ondernemers van 2College Durendael een marktdag in Kafé van Leer in Oisterwijk. De leerlingen presenteren dan hun ondernemingen en producten aan het publiek. U bent van harte welkom om de marktdag te bezoeken van 11:00 tot 14:00 in Kafé van Leer in de Leerfabriek.

Kom naar de marktdag op KVL Oisterwijk.

De leerlingen uit vmbo- 3g/t volgen het vak ondernemerschap. Om te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een bedrijf startten zij begin dit schooljaar hun eigen onderneming. Hiervoor schreven zij een ondernemingsplan en zochten zij investeerders. Met dit startkapitaal werden de producten ingekocht. En nu zijn alle ondernemingen klaar om deze producten te gaan verkopen. Voor het publiek een unieke gelegenheid om te zien wat leerlingen in korte tijd bereikt hebben op het gebied van ondernemerschap.

In totaal zijn er vijftien ‘junior companies’ in bedrijf op Durendael. Elke onderneming richt tijdens de marktdag op 7 april een eigen stand in waarin ze hun producten presenteren en verkopen. De opdracht van de leerlingen is om zoveel mogelijk producten te verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar een zelfgekozen goed doel.

Leuk detail: Vijf van deze ondernemingen staan namens Durendael in de finale van de landelijke competitie ‘Junior Company’ van het jaar. De finale vindt op 6 april plaats in de jaarbeurs in Utrecht.

Delen: