banner

Insluipers actief na oproep onderzoek gemeente Oisterwijk


De Gemeente Oisterwijk waarschuwt voor mogelijke insluipers, die misbruik maken van een aangekondigd woonwensen onderzoek.

Wees altijd op uw hoede als iemand zomaar bij u aanbelt (Foto: Politie).

Bureau SpringCo voert momenteel in opdracht van de regio Hart van Brabant een woonwensenonderzoek uit. Ruim 5.500 inwoners van onze gemeente hebben per post een uitnodiging voor het onderzoek ontvangen.

Insluipers
Meedoen aan het onderzoek kan alleen online of schriftelijk. ‘We krijgen echter signalen dat inwoners telefonisch worden benaderd met de vraag of zij mee willen werken tijdens een bezoek aan huis. Dat is niet de bedoeling!, aldus de gemeente. Het is een veelvoorkomende manier om bij mensen binnen te komen; oo een voorbeeld van de bekende babbeltruc. Bijna altijd met slechte bedoelingen, inbraak, beroving of aansmeren van goederen.

Advies
Laat geen mensen binnen die zich voordoen als onderzoeker van SpringCo. SpringCo voert het woonwensenonderzoek alleen digitaal of schriftelijk uit en brengt geen huisbezoeken!

Daarnaast is het altijd verstandig om geen mensen binnen te laten, waar u niet zelf om heeft gevraagd. Bij collecte, sluit de deur voordat u geld gaat halen en breng gepast geld mee naar de deur.

Delen: