banner

Haaren bij Oisterwijk met oude grenzen


Belangengroep Toekomst Haaren vraagt de historische grenzen te respecteren, als Dorp Haaren naar Oisterwijk komt. Hieronder een door hen ingezonden brief, in eerste instantie gericht op de inwoners van Haaren, maar ook die van Oisterwijk krijgen hierover komende regeerperiode keuzes voorgelegd:

Uw stem moet gehoord worden nr. 30

De entree van het dorp Haaren (Foto: Joris van der Pijll).

Sinds eind 2014 roept de Belangengroep Toekomst Haaren u op om uw stem te laten horen. U heeft met ons meegedacht en meegepraat en daarmee hebben we met z’n allen veel bereikt: de opsplitsing van de gemeente Haaren is een feit. Maar… we zijn er nog niet. Dat merken we aan allerlei toch wel aparte zaken, die nu weer gebeuren.

Grenscorrectie?
Zo roept de heer Augusteijn (nu tijdelijk-burgemeester van Heusden en destijds procesadviseur namens Gedeputeerde Staten met als opdracht een advies te geven over een DATUM van opsplitsing van de gemeente Haaren) dat het hele gebied van de Loonse en Drunense duinen – dat van oudsher bij Helvoirt hoort – via een ‘grenscorrectie’ naar Heusden zou moeten. Zat er in zijn advies aan de gemeente Haaren een addertje onder het gras? Was het zinnetje ‘om ook Heusden op te nemen als mogelijke gemeente waar delen (de Margriet) van Haaren naar toe zouden kunnen gaan’ geschreven vanuit het perspectief om nu de coup te plegen op driekwart van het grondgebied van Helvoirt? En dat alles met het oneigenlijke argument, dat dan het beheer van het gebied zeer vereenvoudigd zou worden. Betreurenswaardig!

Historische grenzen
De VVD tovert weer een andere aap uit de mouw: afzien van de historische grenzen. Het raadslid uit Biezenmortel zou toch beter moeten weten wat er leeft onder zijn dorpsgenoten. Nergens is ooit te lezen geweest, dat bij opsplitsing afgezien zou worden van de historische grenzen. Wil men weer opnieuw beginnen en traineren of is een raadszetel elders makkelijker te bemachtigen? Gelukkig roeren de inwoners zich hevig.

En nog twee keer heeft u de kans om uw stem te laten horen:
1. Nu op 21 maart kunt u uw stem laten horen door te kiezen voor de partij, die naar uw mening uw wensen en belangen het beste vertegenwoordigt.
2. Later in het jaar als de bewoners gehoord moeten worden over hun wensen bij welke gemeente zij straks willen horen.
Wij begrijpen dat u er ook wel eens moe van wordt; niet gaan stemmen kan betekenen, dat er straks dingen gebeuren, die u niet wilt. Lees en luister goed naar de plannen van de verschillende partijen en maak uw keuze. Op 21 maart heeft u weer een kans om uw stem te laten horen!
Belangengroep Toekomst Haaren

Delen: