banner

Vrijwilligers Voedselbank nu ook actief in Oisterwijk


Oisterwijk heeft sinds kort een dependance van de Voedselbank.

Met het koelbusje komen de vrijwilligers naar Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll)

‘Formeel blijft alles hetzelfde, alleen de uitgifte is vanuit het wijkcentrum in de Pannenschuur, waarbij de mensen ook een kopje koffie aangeboden krijgen,’ aldus Martin de Kok van Voedselbank Tilburg eerder over deze ontwikkeling. We mochten afgelopen week even een kijkje nemen, om te laten zien hoe dat in zijn werk gaat. Twee vrijwilligers komen wekelijks vanuit het grote magazijn in Tilburg, met kratten vol naar Oisterwijk.

Alles netjes klaar zetten, zodat de deelnemers er uit kunnen putten (Foto: Joris van der Pijll)

Met  de recent verkregen gekoelde bus wordt het voedsel volgens de richtlijnen naar Oisterwijk gebracht en hier uitgegeven. Niet in vooraf vastgestelde pakketten, maar net als in Tilburg kunnen de deelnemers zelf hun pakket samenstellen uit het aanbod. Hiertoe worden in Wijkcentrum Pannenschuur, in samenwerking met dagbesteding van Amarant, de tafels rond gezet en kratten met het te verdelen voedsel geplaatst, waaruit de bezoekers kunnen putten.

Inwoners en bedrijven uit Oisterwijk, die bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse actie van Omroep Brabant samen met de lokale scholen bijdragen, weten nu dat hun hulp goed van pas komt, en hier in Oisterwijk afzet vindt.

DTZ logo low

Delen: