banner

Vastenactie Moergestel 2018 Zambia


Het vasten van vroeger kennen we niet meer zo. Daarom wordt tegenwoordig vaker van de Veertigdagentijd gesproken. Wel komen nieuwe vormen van vasten, van onthouding  naar voren.

Het is een tijd van bezinning op de zaken die er werkelijk toe doen in ons leven. De behoefte om toch iets extra’s te doen in deze tijd is bij veel mensen aanwezig. Iedereen kan vasten, of je nu jong, oud, gelovig of zoekend bent. De Vastenaktie nodigt u uit om te ontdekken dat vasten verrijkt. Kies voor ‘even minderen’ en ontdek dat de wereld groeit als we delen. Vasten is delen met mensen die het minder hebben.

Dit jaar is gekozen voor het landelijke project van de Vastenactie in Zambia. Het aids/hiv-virus heeft veel slachtoffers gemaakt in dit Afrikaanse land. Dat betekent dat er veel kinderen opgroeien, waarvan de ouders overleden zijn. In een land zonder sociale voorzieningen komt de zorg voor de kinderen neer op de naaste familie en vaak zijn dat de grootouders, die op hun oude dag in het levensonderhoud moeten voorzien. De Zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria geven hulp waar ze kunnen in Mbala via hun Households In Distress (HID)-programma. Voor dit project vraagt de MOV-werkgroep uw ruimhartige ondersteuning.

DTZ logo low

Delen: