banner

Tilburger aangehouden na bedreiging in Oisterwijk


Een 40-jarige Tilburger is in Tilburg aangehouden. De man zou op de Moergestelseweg in Oisterwijk twee BOA’s van de gemeente hebben bedreigd.

De verdachte zou op donderdag 15 februari rond 17.25 uur met zijn motorfiets op een fietspad aan de Moergestelseweg hebben gereden. De man werd door twee BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) staande gehouden en deze vroegen hem naar zijn identiteitsbewijs. Dat weigerde de verdachte, ook na meerdere vorderingen, te overhandigen. Daarop meldde ze hem dat hij aangehouden was. Daarop begon de Tilburger de twee medewerkers van de gemeente te bedreigen. Hij zei onder andere gezegd hebben: ”Ik wil jou vermoorden”. Vervolgens ging de man er vandoor.

Kenteken

De BOA’s hadden het kenteken van de man genoteerd. Hij kon zo eenvoudig worden opgespoord en is donderdagavond in Tilburg door de politie aangehouden voor bedreiging. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd. De BOA’s hebben aangifte tegen de verdachte gedaan.

Delen: