banner

Oisterwijkse hobbyisten: Grace Pepping


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag Grace Pepping:

Mijn naam is Grace Pepping, en in het dagelijks leven ben ik directiesecretaresse op een MBO school. In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn paarden bezig en ik ben sinds enkele jaren verslaafd aan alles wat met paardenhoeven te maken heeft. Mijn hobby is paarden voorzien van functionele en gezonde hoeven. Ik ben ook vrijwilliger voor Stichting Paardenopvang Achterhoek. Deze Stichting heeft als doel paarden die mishandeld, verwaarloosd, lichamelijk en/of geestelijk getraumatiseerd zijn, een nieuwe kans te geven. Ik bekap daar zeer regelmatig met een groep andere zeer gedreven bekappers alle paarden.

De hoeven van een paard groeien ongeveer 1 cm per maand en moeten dus maandelijks bekapt worden. Gezonde hoeven krijg je niet alleen door elke 4 weken te bekappen maar ook door gezonde voeding die bestaat uit hooi, gras, water en een mineralenliksteen (geen voer met granen en suikers) en het liefst 24/7 vrije beweging (de vele bloedvaten in de hoeven hebben een belangrijke pompfunctie voor het hart). Mocht je meer informatie willen neem dan gerust contact met mij op via emailadres; dora42@live.nl of telefoonnummer 06-50 838 719.

Fotograaf

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar berbeerendonk@kpnmail.nl

DTZ logo low

Delen: