banner

Carnavalsoptocht Oisterwijk kweekt Schôônste Kèkerke


Carnaval is in aantocht, met als een van de hoogtepunten, de zondagse optocht!

Yuri scoorde in de optochten van Moergestel, Oisterwijk en omgeving (Foto: Rick Denissen).

Schôônste Kèkerke

De Raad van mastendollen ‘kweekt’ al jaren met haar jaarlijkse wedstrijd nieuwe kijkertjes; kom je kijken dan maak je zomaar kans! Voor de jeugd uit Döllekesgat die het meest carnavalesk verkleed naar de optocht komt kijken heeft de Raad van Mastendollen ook dit jaar weer mooie prijzen in het vooruitzicht gesteld.

Naast de 7x 111 mega-lollies die namens dit intelligente gezelschap al sinds jaar en dag tijdens de optocht worden uitgedeeld, zijn er voor het schôônst verklede Dölleke of Döllinneke t/m 12 jaar waardebonnen te verdienen! Een hiertoe vakkundig opgeleide jury zal zondagmiddag 11  februari tijdens de optocht haar uiterste best doen om 50 kinderen te nomineren voor de hoofdprijzen. Van de 50 genomineerden zal tijdens de prijsuitreiking van de optocht in de Nuuw Kunstkring, jeugdprinses Marit d’n Urste de 8 prijswinnaars bekend maken.

Kijken, misschien volgend jaar meedoen, maar nu als het kan die prijzen winnen!

Dus beste Döllekes en Döllinnekes t/m 12 jaar: trek je mooiste carnavalspak aan, kom zondagmiddag naar de optocht kijken en zorg dat je goed zichtbaar bent voor onze jury!

Volwassenen

De ouderen mogen uiteraard ook komen kijken, naar weer een lange opstoet van gekleurde wagens en verklede verenigingen, soms ook individueel op pad. Om 14.22 uur vertrekt de bonte slinger naar en door het centrum van Oisterwijk, met aansluitend feest en prijsuitreiking in Tiliander.

Na afloop films en fotoseries op deze website!!

 

 

Delen: