banner

Brandwachter en Dorpswachter 44 jaar in Oisterwijks Döllekesgat (Foto’s en Film!)


Ad en Gé, ze zijn er steevast bij, op hun oude fietsjes, kriskras door, meestal voorop in de optocht.

Ad en Gé al 44 jaar in de Döllekesgatse optocht (Foto: Carien van de Pas).

En zo zien we ze al 44 jaar, ooit begonnen in hun horeca-hoogtij dagen. Ze zijn dan ook niet de jongste meer, maar dat laat zich nauwelijks zien. En ze kringelden niet alleen door de optocht; ook in het ‘onbevooroordeeld samen carnaval vieren’ met ‘jan en alleman’ herkennen velen dit duo.

Maandag werd door hen een groots feest gegeven, niet op zijn minst om te vieren dat Gé vorige week een mooie onderscheiding had ontvangen en Ad werd geëerd met het Grootkruis. Er waren heel veel felicitaties voor Ad en Gé, jong en oud waren aanwezig om het carnavalsduo te feliciteren met hun 4 x 11 jubileum. Vele verenigingen, orkesten en prinsen maakten er een mooie feest van. Ere wie ere toekomt, en dat mag van deze twee zeker gezegd worden: ze verdienen het!

Bekijk hieronder foto’s (later meer!) en film!

Delen: