banner

Daders snoepzakken van Sinterklaas in Oisterwijk gepakt


In Tiliander, het huis van Sinterklaas in Oisterwijk, is donderdag ingebroken door vermoedelijk hangjongeren, zo laat de directie van Tiliander weten.

Er zijn dozen met snoep weggenomen, die Sinterklaas en zijn Pieten dit weekend aan de kinderen hadden willen meegeven…

‘Donderdag op het einde van de middag zijn door diverse hangjongeren meerdere dozen snoep gestolen van Sinterklaas. De dozen stonden in een afgesloten ruimte van Tiliander. Via een sluiproute wisten ze alsnog in de ruimte in te breken. Ze hebben gewacht totdat de vrijwilligers van het ontvangstcomit√© van Sinterklaas even gingen eten,’aldus directeur Ruud van Eeten.

Videobeelden

De daad is op bewakingsvideo vastgelegd. ‘We verzoeken de jongeren zich te melden bij Tiliander. Anders zullen de beelden overgedragen worden aan de politie.’ Tiliander, jeugd- en jongerenwerk R-Newt, de gemeente en de politie zijn bezig met het terugdringen van de overlast van hangjongeren bij cultuurcentrum Tiliander. Uiteraard zijn er jongeren die zich uitstekend gedragen in en rondom Tiliander. ‘Wij willen niet dat deze jeugd de dupe wordt van jongeren die zich misdragen. Voor jongeren die met ons samenwerken en zich aan de regels houden worden er diverse projecten opgezet. Er is onder andere een vlog-studio ingericht, deze zal binnenkort in gebruik worden genomen. R-Newt co√∂rdineert dit project in nauwe samenwerking met Tiliander.’

Update: Daders bekend

De jongeren die het snoepgoed hebben gestolen hebben zich gemeld bij Tiliander. ‘We gaan samen in overleg om een oplossing te zoeken. Ik ben blij dat de jongens spijt hebben en zoek liever de constructieve oplossing dan straf geven. Uiteraard gaan we ouders, jongerenwerk en politie betrekken in dit verhaal.’

Delen: