banner

Actie PGB voor minima Oisterwijk totaal onnodig


De oproep van raadslid Dion Dankers van PGB blijkt onnodig; ijsbaan organisatie is teleurgesteld.Dion vroeg in een ingezonden brief via de gemeente om vrijkaarten voor de ijsbaan, zodat kinderen van minima hier gebruik van kunnen maken. Dit blijkt al geregeld te zijn en met een simpel belletje had hij dat kunnen weten. De ijsbaan organisatie is verbaast en reageert alsvolgt:

Op donderdag 30 november heeft PGB geopperd om in ruil voor de bijdrage die de Gemeente Oisterwijk gesubsidieerd om hier tegenover de minima in Oisterwijk hier iets tegenover te zetten.

Dit verbaast ons enigszins waarom wij als organisatie daarin niet benaderd en gehoord zijn door PGB om ons verhaal, stand van zaken te tonen, of ieder geval onze standpunt hierin. Dit stelt ons als organisatie toch enigszins teleur. We willen hier toch graag op reageren.

Het standpunt van deze nieuwe organisatie Winter Village Oisterwijk is de bedoeling om voor iedereen in de Gemeente Oisterwijk een mooi breed draagbaar evenement neer te zetten waar iedereen 4 weken plezier aan kunnen beleven.

De organisatie die dit jaar de ijsbaan organiseert heeft vanaf de opstart al contact gehad met o.a. Karin Rentmeester van Oisterwijk Centraal en gekeken naar de mogelijkheden om ook iets voor de “minima” te doen. Karin heeft in haar sociaal netwerk rondgekeken wie hiervoor in aanmerking zou komen en die dit “echt” kunnen gebruiken. Hiervoor hebben we in overleg met Karin diverse strippenkaarten beschikbaar gesteld, waar deze gasten kunnen schaatsen en van een drankje kunnen genieten tijdens Winter Village Oisterwijk.

Wij als organisatie hebben bewust geen publiciteit hierin gezocht, wij hebben er dus ook geen behoefte aan om op deze personen een daadwerkelijke stempel te zetten. Onze gedachten is tijdens dit evenement dat iedereen (jong en oud, arm en rijk) van deze baan moeten kunnen genieten.

Daarbij heeft deze organisatie ook wederom de basisscholen uit Oisterwijk, Moergestel en Haaren uitnodigt om een gezellige ochtend/middag te komen schaatsen, diverse verenigingen uitgenodigd om bijvoorbeeld te komen fluitketelschuiven zodat ook iedereen van deze mooie ijsbaan kan genieten.

Waarom een gemeentelijke bijdrage?
Voor zo´n evenement zijn behoorlijk wat financiële middelen nodig om dit mogelijk te maken. We hebben getracht om dit volledig dus met de sponsors te bewerkstelligen en zonder financiële bijdrage van de Gemeente Oisterwijk. Dit was helaas niet mogelijk met het bestaande evenementenbeleid en de regelgeving hierom heen. We hebben dus diverse gespreken gehad met de Gemeente Oisterwijk om toch een ijsbaan te realiseren in Oisterwijk. Hier is uit voortgekomen dat de Gemeente Oisterwijk de stroomvoorziening/verbruik voor zich nam, zodat we de begroting sluitend kunnen maken en deze ijsbaan een go kunnen geven.
Dit is dan ook behandeld in de raad waar alle fractie’s en uiteraard ook PGB bij aanwezig waren en dit ook akkoord en afgewerkt bevonden. Om hier nu achteraf op terug te komen lijkt een beetje op “Mosterd na de maaltijd”

Deze stichting ontvangt ook geen geldelijke sponsering van de Gemeente Oisterwijk in gelden maar een dienst. De Gemeente Oisterwijk is in heel dit verhaal ook geen Diamanten sponsor zoals PGB schetst maar levert een dienst en er zijn hier ook geen andere afspraken over gemaakt.

Ook de Gemeente Oisterwijk vindt het belangrijk dat er de ijsbaan weer komt in Oisterwijk en zodoende ook echt meerwaarde biedt tijdens deze periode van ’t jaar.

Zodoende wordt het toch een “social return on investment” voor de Gemeente Oisterwijk

Met vriendelijke groet,

Team Winter Village Oisterwijk

Delen: