banner

Fluitketelschuiven op Oisterwijkse IJsbaan


 

Het fenomeen fluitketelschuiven lijkt steeds populairder te worden en duikt steeds vaker in Nederland op. Ook in Oisterwijk vindt het fluitketelschuiven plaats op het ijs van Winter Village Oisterwijk.

Fluitketel schuiven

Mike Michels, mede-organisator van het evenement legt uit: “De jaren dat ik het winterevenement “De Haarense Winterweken” bij De Michel in Haaren nog mee organiseerde was fluitketelschuiven altijd een groot succes. Er waren altijd teams te laat met inschrijven waarvoor we extra avonden moesten inlassen. Sommige teams zelfs volledig verkleed en met versierde bezems gingen zij de baan op. Het gaat er vooral om dat het gezellig en laagdrempelig is!”

Leuk dat fluitketelschuiven, maar wat is het nu precies?

Bij fluitketelschuiven moet je denken aan een combinatie van curling en jeu de boules. Twee teams schuiven om en om een fluitketel richting de stippen die op zo’n 10 meter verder onder het ijs liggen. Het doel is om het dichtst mogelijk op de middenstip te eindigen. Op een avond wordt er tegen verschillende teams gespeeld. De eerste wedstrijd heeft op 16 december al plaatsgevonden. Op 23 december en 30 december worden er nog twee wedstrijden georganiseerd. Op 6 januari strijden de winnaars van de drie voorrondes in de grote fluitketelfinale.

Inschrijven

Je kunt je per team inschrijven via de website: www.wintervillageoisterwijk.nl. De organisatie raadt een team van 4 tot 6 personen aan. Bedenk ook een leuke naam! Inschrijven kost €35,- per team. Wees er snel bij, want er zijn niet veel plaatsen meer!

Delen: