banner

Melos Oisterwijk in concert met Mid West Band


Zanggroep Melos staat voor een nieuwe uitdaging, een duoconcert met de Mid West Band. Dit concert vindt plaats op zondag 10 december om 14.30 uur in Den Boogaard te Moergestel. De zaal gaat open om 14.00 uur. De entree bedraagt € 10,-. In de voorverkoop € 8,-. Kinderen t/m 12 jr. gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Melos: www.melos-oisterwijk.nl of bij Drogisterij Kosters te Oisterwijk.

Traditie

De Mid West Band komt naar Oisterwijk

Traditiegetrouw geeft Zanggroep Melos elk jaar in december een concert. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet. Het wordt een duo optreden met de Mid West Band, de bigband van de politie-eenheid Zeeland en West-Brabant. Koorklanken en bigbandmuziek komen samen tijdens dit concert. Met een afwisseling van vrolijke, swingende maar ook rustige, ingetogen liedjes, zonder dat het koor haar identiteit verliest. Behalve de eigen muziek van Zanggroep Melos en de Mid West Band staan een paar gezamenlijke nummers op het programma, die voor een verrassende combinatie zullen zorgen. Van een aantal nummers is speciaal voor dit optreden een orkestbewerking gemaakt, een nieuwe uitdaging voor Zanggroep Melos.

De Mid West Band
In 1927 richtte de Gemeentepolitie Tilburg een harmonie op. Met instrumenten die bij elkaar gesprokkeld werden uit de failliete boedel van een andere harmonie, werden de eerste stappen gezet. Tijdens de jaren tachtig was harmoniemuziek bij de politiemensen van Tilburg niet meer zo in trek. Er werd gezocht naar een andere vorm en er ontstond een orkest dat op een bigband leek. Na de reorganisatie van de Politie in 1993 ging de Tilburgse Politie Big Band over in de Mid West Band. Onder die naam is het orkest inmiddels ruimschoots bekend geworden. Sinds 2003 gaat de Mid West Band, onder de bezielende leiding van Rob van Reijmerdal, swingend door het leven met een traditionele bezetting van saxen, trombones, trompetten en een ritmesectie. Zangeres Marie-Louise van Deudekom van Laerhoven completeert de band met haar warme vocale klanken. De repertoirekeuze is veelzijdig en ook hedendaags te noemen. De Mid West Band speelt traditionele bigband muziek, maar ook moderne stukken met arrangementen van artistiek leider Rob van Reijmersdal. Hierdoor ontstaat er een mix waarmee de band een grote groep mensen kan bereiken.

Zanggroep Melos
Ontstaan uit het jongerenkoor van de Markusparochie en de Levenskerk, groeide Melos uit tot een volwassen zanggroep. Na de sluiting van de Levenskerk is het koor een andere weg ingeslagen. Sinds begin van dit jaar is er hard gewerkt aan het vernieuwen van de huisstijl, met als resultaat een nieuw logo en een vernieuwde website. Vanuit de kledingcommissie werd gekozen voor een frisse nieuwe look.
Zanggroep Melos staat onder leiding van de ervaren en gedreven dirigent, Peter van Raak. De begeleiding wordt verzorgd door de jonge en talentvolle pianist, Ids van den Meijdenberg.
Het repertoire van Zanggroep Melos bestaat uit lichte popmuziek, gevoelige ballads en nummers uit bekende musicals. Soms een vleugje jazz of soul. Zowel Nederlands- als Engels- en Franstalige liedjes. Van Simon en Garfunkel tot Adèle. Van Wim Sonneveld tot Boudewijn de Groot.

Duo concert
Intussen zijn de voorbereidingen in volle gang. Er wordt hard gewerkt om op zondag 10 december een sprankelend concert te neer te zetten. Het publiek wordt meegenomen in de verschillende sferen van swingende en ingetogen muziek en u bent van harte uitgenodigd om dit mee te komen maken.

Delen: