banner

Slachtoffer bedolven door rook bij brand


Het zal je maar gebeuren, je ligt lekker te slapen, opeens schrik je wakker, je bent gehuld in een dikke rook, op handen en voeten probeer je weg te komen, nadenken lukt bijna niet meer, op het gevoel, in een benauwd warm huis, zoek je je weg. Buiten gekomen, eindelijk op adem, overvalt je het schrikbarende gevoel dat je iets vergeten bent…

Het overkomt u niet? Als je wil weten hoe dat voelt als het u wel overkomt, kom dan even langs op het Lindeplein.

Dodelijk

De nagebouwde kamer waar u mag gaan liggen, om in een veilige omgeving te ervaren hoe het is om wakker te worden in een brandend huis (Foto: Joris van der Pijll)

Met behulp van virtual reality zie, voel, proef en ruik je wat er gebeurt bij brand. Een klein brandje kan al binnen 3 minuten dodelijk worden. Hoewel je misschien denkt te weten wat je moet doen bij brand, slaat de paniek vaak toe als het echt zover is. En wist je dat als je slaapt, je de rook niet ruikt? Bij brand is juist de rook het dodelijkst.

Levensecht
In de Pop-up store zijn 3 dezelfde kamers ingericht, met een paar verschillen. 1 kamer is te zien in normale staat, 1 kamer op het moment dat er brand is en 1 kamer is uitgebrand. Je loopt met een virtual reality bril door deze kamers en hebt zo een levensechte ervaring van een woningbrand. Je leert je voorbereiden op een noodsituatie. Maar nog belangrijker: hoe je een noodsituatie voorkomt door je huis brandveilig te maken. De brandweer is aanwezig om je te helpen.

Openingstijden
De Pop-up store is open op:

  • Donderdag 30 november (11.00-16.00u)
  • Vrijdag 1 december (15.00-20.00u)
  • Zaterdag 2 december (11.00-16.00u)
  • Donderdag 7 december (11.00-16.00u)
  • Vrijdag 8 december (15.00-20.00u)
  • Zaterdag 9 december (11.00-16.00u)
Delen: