banner

Saskia Basten in Oisterwijkse Dialoog


Julia van de Griendt doet mee aan Oisterwijk in Dialoog:

Saskia Basten bij Oisterwijk in Dialoog

 1. Wie ben je?
  Ik ben Saskia Basten
 2. Wat is je ervaring met dialoog?
  Ik vind dialoog een hele fijne manier om met mensen in gesprek te gaan. De heldere opzet van de dialoog maakt het heel makkelijk om op een veilige manier je verhaal te vertellen. Hierdoor ontstaat er vaak snel een gevoel van herkenning en verbinding tussen de deelnemers. Ook is het een erg respectvolle manier van met elkaar praten, zonder elkaar in de rede te vallen, te gaan verbeteren of iets dergelijks. Ieder praat vanuit zijn of haar eigen ervaring.
 3. Waar droom je van als het om dialoog gaat?
  Ik zou willen dat de Week van de Dialoog eigenlijk gewoon niet meer nodig is. Dat we in een wereld leven waarin mensen met respect met elkaar omgaan. Een wereld, waarin iedereen zich vrij voelt om zijn of haar eigen leven te leven, met respect voor elkaar. Waarin je gewoon je hart kunt volgen. Waarin mensen respect en waardering hebben voor elkaar en voor de prachtige verscheidenheid aan culturen, gewoonten, karaktereigenschappen en levenslessen.
 4. Wat ga je doen om die droom voor een stukje te realiseren?
  Verbeter de wereld, begin bij jezelf; zo gaat het bekende gezegde. Ik doe dit al elke dag. Ik probeer het mooie in de mensen te zien, en waardering te tonen voor de diversiteit van mensen en meningen om mij heen. En ik laat anderen mijn unieke eigenheid zien.

Oisterwijk in Dialoog

Zo begint de Dialoog, aan een tafel, met mensen, al of niet onder het genot van een lunch, kopje koffie, en altijd met respect en in openheid. (foto Joris van der Pijll)

In de gemeente Oisterwijk zijn vier dialogen. Op zaterdag 4 november zijn er een dialoogtafel en een inloopdialoog bij het taalcafé bij de bibliotheek in de Tiliander, op woensdag 8 november organiseert Het Huis voor Zingeving in Moergestel een dialoog en op donderdag 9 november kunt u terecht bij Boscafé de Rode Lelie. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.tilburgindialoog.nl.

Sinds 2001 wordt jaarlijks in de 1e volle week van november de Week van de Dialoog georganiseerd. In 2017 zullen in ongeveer 100 gemeenten in Nederland zo’n 35.000 mensen dialooggesprekken voeren. Deelnemers ervaren met name de verbinding en de veiligheid die snel ontstaat, het luisteren naar elkaar en de inzichten die ze opdoen als zeer positieve ervaringen. Wilt u meer informatie? Neem contact op met Julia van de Griendt, coördinator, 06-15067979

DTZ logo low

Delen: