banner

Marleen Groenland in Oisterwijkse Dialoog


Julia van de Griendt doet mee aan Oisterwijk in Dialoog:

Marleen Groenland gaat naar de Oisterwijkse Dialoog

 • Wie ben je?
  Marleen Groenland
 • Wat is je ervaring met dialoog?
  Ik ben in 2001 begonnen met schriftelijke dialogen. Als je schrijft dan vloeit wat je wilt delen uit je pen en dan krijg je net als bij de dialoog ook inzichten. Toen er in Oisterwijk Dialoogtafels werden georganiseerd, dacht ik: ‘Dat is interessant!’ Ik ben een cursus voor gespreksbegeleider gaan volgen en heb dat bij het Asielzoekerscentrum en bij de AH gedaan. Dialoog is heel samenbindend, elke keer opnieuw. Je gaat in gesprek met mensen die je niet kent. Het is geen wedstrijd, maar het is echt luisteren naar elkaar en delen met elkaar. Het is fijn dat mensen dingen kunnen vertellen tijdens een dialoog die ze anders niet kunnen vertellen omdat er afgesproken wordt dat je de verhalen van anderen niet deelt.
  Ik merk dat ik geen liefhebber ben van discussie.
 • Waar droom je van als het om dialoog gaat?
  Mijn droom is dat ik vooral praat met mensen met wie ik zou kunnen dialogeren. Dat iedereen zou denken: ‘Ik zou zo graag aan zo’n dialoog zou willen deelnemen.’ En als iedereen iemand heeft om zijn of haar verhaal aan te vertellen, dan wordt de hele wereld gehoord.
 • Wat ga je doen om die droom voor een stukje te realiseren?
  Zoveel mogelijk naar mensen luisteren en niet meteen oplossingen proberen te zoeken. En op mijn initiatief is er een dialoogtafel bij Boscafé De Rode Lelie in Oisterwijk op 9 november.

Oisterwijk in Dialoog

In de gemeente Oisterwijk zijn vier dialogen. Op zaterdag 4 november zijn er een dialoogtafel en een inloopdialoog bij het taalcafé bij de bibliotheek in de Tiliander, op woensdag 8 november organiseert Het Huis voor Zingeving in Moergestel een dialoog en op donderdag 9 november kunt u terecht bij Boscafé de Rode Lelie. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.tilburgindialoog.nl.

Sinds 2001 wordt jaarlijks in de 1e volle week van november de Week van de Dialoog georganiseerd. In 2017 zullen in ongeveer 100 gemeenten in Nederland zo’n 35.000 mensen dialooggesprekken voeren. Deelnemers ervaren met name de verbinding en de veiligheid die snel ontstaat, het luisteren naar elkaar en de inzichten die ze opdoen als zeer positieve ervaringen. Wilt u meer informatie? Neem contact op met Julia van de Griendt, coördinator, 06-15067979

DTZ logo low

Delen: