banner

IJsbaan Oisterwijk moet gemeenschap tegemoet komen met gratis kaartjes


Partij Gemeente Belangen (PGB) oppert om in ruil voor de bijdrage die de ijsbaan van de gemeente krijgt, iets terug te vragen, bijvoorbeeld gratis schaatsen voor minima.

Jeugd geniet op de schaatsbaan in Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

PGB vraagt in een brief aan het gemeentebestuur, samengevat: ‘Wij zijn erg blij dat er een ijsbaan in 2017 zal komen. Wij danken het college hartelijk voor de sponsoring aan de ijsbaan van de kosten voor energie tot een maximum van € 8.500. Een ijsbaan moet voor alle inwoners van Heukelom, Moergestel en Oisterwijk toegankelijk zijn. Helaas zijn er in onze gemeente gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum. In onze ogen is de ijsbaan een evenement waarbij bepaalde doelgroepen dreigen buiten gesloten te worden. Als “Diamant”sponsor van de ijsbaan maakt u naar PGB aanneemt geen gebruik van alle reclame-mogelijkheden die er geboden worden, maar zou u in overleg met de organisatie van de ijsbaan wel iets extra’s (bijvoorbeeld strippenkaart en/of abonnement) kunnen doen voor de doelgroep die het al moeilijk genoeg heeft in de maand december. Dan wel een social return on investment.’

In voorgaande jaren waren er diverse acties voor minima, soms met sponsoren, soms met bijvoorbeeld de Charitas instelling.  De partij vraagt de gemeente om voor dit jaar in overleg met de ijsbaan organisatie te kijken of er iets extra’s gedaan kan worden voor de kinderen van gezinnen in onze gemeente die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen onder het sociaal minimum hebben.

 

Delen: