banner

Brownie weer terug op Oisterwijkse ijsbaan Winter Village Oisterwijk


Winter Village Oisterwijk, met volop ijspret voor iedereen, en ijsmeester Harrie (Brownie) Marsé komt ook weer!

Winter Village Oisterwijk is een gezellig evenement voor Oisterwijk en omgeving dat plaatsvindt van 15 december tot en met 7 januari. De organisator, Stichting De Kiosk werkt nauw samen met een enthousiaste groep vrijwilligers die ook dit jaar weer een prachtige ijsbaan realiseren. Twee gemotiveerde ondernemers nemen namens de Stichting het horecadeel voor hun rekening. Samen zetten ze een evenement op poten voor alle Oisterwijkers, van jong tot oud.

Mike Michels, Mark Verwey en Harrie Marsé (Foto: Sara Terburg)

Het thema van Winter Village Oisterwijk is: Wij Schuiven Samen. Een knipoog naar activiteiten op het ijs, maar vooral een verwijzing naar het samen organiseren. Ondernemer Mike Michels somt op: “We organiseren dit evenement samen met de vrijwilligers van de ijsbaan en met winkeliers. Ook besteden we aandacht aan het samengaan van de plaatselijke voetbalclubs. Daarnaast zoeken we actief de verbinding met de kernen Moergestel en Haaren.” Deze verbinding komt er ook letterlijk, want de PAREL Express zal veelvuldig heen en weer rijden zodat iedereen die naar het evenement wil komen dat ook kan. Collega-ondernemer Mark Verwey: “De ijsbaan is elke dag geopend voor het publiek. Daarnaast organiseren we verschillende leuke wedstrijden zoals fluitketelschuiven en een ijshockeycompetitie. Tijdens het wekelijks terugkerende Disco Village voor basisschoolleerlingen kan er op het ijs gefeest worden.”

Elke dag schaatsen
Een van teamleden van de sponsorwervers van de stichting, Harry Marsé vertelt: “We zijn blij dat de gemeenteraad heeft ingestemd met de kop van De Lind als locatie voor de maar liefst 400 m² tellende ijsvloer. De baan wordt geheel overdekt, ook dat is erg goed nieuws.” Verder komen er een gezellig terras en een Koek en Zopie-kraam. Een flinke parasolbar fungeert als blikvanger en ontmoetingsplek. In de tent is dus volop ruimte om gezellig te borrelen of iets kleins te eten. Worstenbroodjes, soep en bitterballen zullen zeker niet ontbreken. Voor grotere gezelschappen zijn er speciale arrangementen. Mike benadrukt: “We willen de functie van de restaurants en (eet)cafés in de directe omgeving niet overnemen. We zijn er juist van overtuigd dat we elkaar kunnen versterken: het evenement trekt bezoekers en daar profiteren de winkels en horecagelegenheden ook van.”

IJsmeester Harrie Marsé

Toegang
Strippenkaarten en abonnementen zijn verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in Oisterwijk, Moergestel en Haaren en tot 5 december extra voordelig geprijsd. Ook kan er worden afgerekend met consumptiemunten. Mike: “Ouders kunnen die bijvoorbeeld vooraf kopen en meegeven aan hun kinderen. Die hoeven dan niet met geld of een pinpas over straat.”

Sponsoring en vrijwilligers
Voor ondernemers zijn er diverse sponsorpakketten. Draagt u Winter Village Oisterwijk ook een warm hart toe? Informeer dan naar de sponsormogelijkheden via sponsors@wintervillageoisterwijk.nl. Daarnaast zoekt de ijsbaan nog vrijwilligers, die zich aan kunnen melden via hetzelfde adres.

Delen: