banner

Bosuilen en braakballen in het Oisterwijkse bos


Wat eet een uil eigenlijk? Kom braakballen pluizen op 22 of 25 november en ontdek het zelf. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

Uilenballen
Een uil smult graag van een lekker muisje. Hij eet ze met huid en haar op! Zijn maag kan de botjes en haren niet goed verteren en daarom spuugt hij deze als bal (braakbal of uilenbal) uit. Als je de braakbal uit elkaar pluist, kom je de schedeltjes en botjes van muizen tegen. Spannend! Misschien vind je ook wel botjes van vogeltjes en kikkers of schildjes van kevers.

Ga ook mee!
Deze activiteit vindt twee keer plaats: op 22 november gaan we op pad met kinderen van 9 t/m 12 jaar en op 25 november zijn de kinderen van 4 t/m 8 aan de buurt. We verzamelen beide dagen om 13:30 uur bij het bezoekerscentrum in Oisterwijk en rond 15:30 uur zit onze uilenmiddag erop. Leden van Natuurmonumenten en OERRR betalen 4 euro, voor niet-leden kost de activiteit 7 euro. Alle kinderen die meegaan, krijgen gratis het mooie Doe Boek van Het Groene Woud.

OERRR is overal
Een stap buiten de deur, is een stap in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur naar je glimlacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *