banner

Openhartig inkijkje in gevoel van Alzheimer


Op dinsdag 17 oktober stond in het Alzheimer café Oisterwijk-Moergestel een persoon met de ziekte van Alzheimer centraal.Middels een interview werd aan de aanwezigen op openhartige wijze een inkijkje gegeven in hoe het voelt voor een jong dementerende om te leven met dementie en wat dit in het dagelijks leven betekent.

Er werden vragen gesteld over de eerste verschijnselen, over hoe de diagnose werd gesteld, de consequenties, hernieuwde invulling van het dagelijks leven en op welke begeleiding en hulp een beroep kan worden gedaan. Het gaf in alle openheid een indrukwekkend beeld, met gelegenheid om te praten over de gevolgen die de ziekte heeft voor de betrokkene maar ook voor de naasten.

Op dinsdag 21 november staat het thema financiën centraal en zal gesproken worden over het levenstestament, bewindvoering en mentorschap. Gastspreker die avond is notaris Jan van Veggel.

Het Alzheimer café

alzheimercafe 6 1 2016Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis. Onze medewerkers staan gedurende de avond voor iedereen klaar, en mocht u vragen hebben, stel ze gerust.

Graag heten we u allen van harte welkom! Tijd: inloop vanaf 19.30 uur Duur programma van 20.00 – 22.00 uur Locatie De Coppele, Prunusstraat 69 5061 AS Oisterwijk

DTZ logo low

Delen: