banner

Oisterwijk weer in Dialoog!


Ook in de gemeente Oisterwijk zijn er in de nationale Week van de Dialoog van vrijdag 3 t/m zondag 12 november weer mogelijkheden om deel te nemen aan een dialooggesprek.

In een dialoog neem je enkele uren de tijd om met 5-7 anderen in een waarderend gesprek te gaan over een thema. Dit jaar is dat thema ‘Samen’. Onder begeleiding van iemand die getraind is in de dialoogmethodiek doorloop je 4 stappen. Je maakt kennis met je tafelgenoten en je deelt een persoonlijke ervaring die je hebt met het thema. Daarna schets je hoe je ideale wereld eruit zou zien als het gaat om ‘Samen’. Tenslotte deel je wat je zelf zou kunnen doen om die ideale wereld dichterbij te brengen. Op deze manier leer je anderen kennen, krijg je meer begrip voor elkaars standpunten en kunnen nieuwe verbindingen ontstaan. Je leert veel van en over anderen en ook over jezelf.

Zo begint de Dialoog, aan een tafel, met mensen, al of niet onder het genot van een lunch, kopje koffie, maar altijd met respect en in openheid. (foto Joris van der Pijll)

In de gemeente Oisterwijk zijn vier dialogen. Op zaterdag 4 november zijn er een dialoogtafel en een inloopdialoog bij het taalcafé bij de bibliotheek in de Tiliander, op woensdag 8 november organiseert Het Huis voor Zingeving in Moergestel een dialoog en op donderdag 9 november kunt u terecht bij Boscafé de Rode Lelie. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.tilburgindialoog.nl.

Sinds 2001 wordt jaarlijks in de 1e volle week van november de Week van de Dialoog georganiseerd. In 2017 zullen in ongeveer 100 gemeenten in Nederland zo’n 35.000 mensen dialooggesprekken voeren. Deelnemers ervaren met name de verbinding en de veiligheid die snel ontstaat, het luisteren naar elkaar en de inzichten die ze opdoen als zeer positieve ervaringen.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Julia van de Griendt, coördinator, 06-15067979

DTZ logo low

Delen: