banner

Oisterwijk krijgt ijsbaan met de naam Wintervillage


Het blijkt een jaarlijks terugkerende discussie: komt er wel of geen ijsbaan in Oisterwijk?

Jeugd geniet op de schaatsbaan in Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Ja hij gaat er komen, en wel onder de naam Wintervillage. Het was zoals ieder jaar weer spannend. Vrijwilligers zijn er steeds weer, die er graag de schouders onder zetten. Ook sponsoren worden gevonden, met man en macht als het moet. Bezoekers genieten van het schaatsen, en van het er naar kijken. En er zijn weer enkele kartrekkers gevonden die de schouders er onder gaan zetten.

Toine Verhoeven, samen met zijn team van medewerkers de draaiende kracht achter de allereerste, en ook de drie laatste edities van de Oisterwijkse ijsbaan, heeft aangegeven het stokje dit jaar over te geven aan Mike Michels en Mark Verweij. Twee nieuwe ondernemers zijn opgestaan om de kar te trekken en die willen van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018 weer een ijsbaan realiseren.

Afgelopen week zijn daartoe gesprekken geweest met de gemeente; de gemeenteraad had de burgemeester gevraagd ruimhartig te ondersteunen.

Delen: