banner

Nelleke van Wijk in Oisterwijkse Dialoog


Nelleke van Wijk doet mee aan Oisterwijk in Dialoog:
1. Wie ben je?

Nelleke van Wijk gaat in Oisterwijk in Dialoog

Nelleke van Wijk

2. Wat is je ervaring met dialoog?

Mijn ervaring met de dialoog is dat je samen aan tafel in 3 uur tijd de diepte in gaat en met een rijk gevoel aan ervaringen weer verder kunt. Ik heb de dialoog de eerste keer als deelnemer ervaren; deze keer wordt de 4de keer dat ik als gespreksleider dit mee mag maken.

3. Waar droom je van als het om dialoog gaat?

Het dagelijkse leven staat bol van de vlugge contacten. We laten elkaar niet goed uitpraten, we luisteren vaak niet echt naar wat iemand te vertellen heeft. Daarom is een dialoog zo waardevol om minimaal een keer per jaar mee te maken.

4. Wat ga je doen om die droom voor een stukje te realiseren?

Wegens ziekte 2 jaar op rij in oktober/november heb ik de dialoog 2 jaar niet kunnen doen. Dit jaar wilde ik persé weer een dialoogtafel leiden, en heb er mijn best voor gedaan dat dit jaar ook in Oisterwijk en Moergestel weer enkele tafels georganiseerd gaan worden.

Oisterwijk in Dialoog

In de gemeente Oisterwijk zijn vier dialogen. Op zaterdag 4 november zijn er een dialoogtafel en een inloopdialoog bij het taalcafé bij de bibliotheek in de Tiliander, op woensdag 8 november organiseert Het Huis voor Zingeving in Moergestel een dialoog en op donderdag 9 november kunt u terecht bij Boscafé de Rode Lelie. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.tilburgindialoog.nl.

Sinds 2001 wordt jaarlijks in de 1e volle week van november de Week van de Dialoog georganiseerd. In 2017 zullen in ongeveer 100 gemeenten in Nederland zo’n 35.000 mensen dialooggesprekken voeren. Deelnemers ervaren met name de verbinding en de veiligheid die snel ontstaat, het luisteren naar elkaar en de inzichten die ze opdoen als zeer positieve ervaringen. Wilt u meer informatie? Neem contact op met Julia van de Griendt, coördinator, 06-15067979

DTZ logo low

Delen: