banner

Moonlightshoppen Oisterwijk onderdeel van nieuwe WinterglO’w


Een groep lokale ondernemers, allen tevens actief in diverse lokale organisaties en recreatieve projecten, start deze winter met een nieuw evenement genaamd WinterglO’w. Het bekende Moonlightshoppen gaat daar een belangrijk onderdeel van uitmaken.

WinterglO’w

Moonlight Shoppen in centrum Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Moonlight Shoppen in centrum Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Sinds 2013 wordt in Oisterwijk het Moonlightshoppen georganiseerd. Een werkgroep van winkeliers, horecaondernemers, Centrummanagement en geholpen door lokale verenigingen is hier in 2013 mee gestart. Het evenement groeide snel tot een groot succes. Wat begon met een leuk idee groeide uit tot een evenement waarbij de pioniers van het eerste uur de conclusie trokken dat met een formeel bestuur het succes en ook de verder uitbouw beter gewaarborgd zou zijn. Na een eerste vergadering en verschillende brainstormsessies werd een bestuur opgericht, werden nieuwe plannen  gemaakt, doelen gesteld en met ieders goedkeuring een nieuwe naam verzonnen: WinterglO’w.

Weekend

Het nieuwe bestuur wil de komende vijf jaar met WinterglO’w het Moonlightshoppen op de vrijdagavond laten uitgroeien tot een heel weekend. ‘Wij willen dat Oisterwijk een heel weekend lang synoniem is voor een super kerstsfeer, een begrip wordt in de regio. We willen graag iedereen, winkeliers, bewoners, horeca, verenigingen, gemeente en stichtingen prikkelen het idee te omarmen zodat eenieder op zijn of haar manier zijn bijdrage levert aan dit weekend,’ aldus voorzitter Vincent van den Dungen. Ook wil de nieuwe organisatie het centrum en het buitengebied koppelen, door activiteiten te ontwikkelen die tegelijk in beide gebieden plaats vinden.

Dank en hulp

Het nieuwe bestuur dankt met name de werkgroep van het eerste uur voor hun ideeën, inzet en creativiteit van de afgelopen vier jaar. Zonder hen was er geen WinterglO’w geboren. ‘Daarnaast is onze ultieme droom alle inwoners van Oisterwijk te laten gloeien van trots, tijdens dit speciale Kerst event in ons mooie dorp.’ WinterglO’w gaat plaats vinden op vrijdag 15 en zaterdag 16 december en Vincent roept eenieder op, die enthousiast is geraakt of op wat voor manier dan ook een bijdrage wil leveren, om bij interesse of vragen contact op te nemen via vdungen@gmail.com.

 

Delen: