banner

Batenburg opnieuw wethouder voor VVD Oisterwijk


Met de zware kritiek uit de pen van regeringspartner Algemeen Belang net opgedroogd – die schreven afgelopen week in vetgedrukte letters dat het recente gebrek aan VVD steun zorgt voor hoog oplopende spanningen tussen beide partijen – presenteren de VVD’ers vandaag hun lijsttrekker en hun beoogd wethouder:

Wethouder Ina Batenburg ( Foto Oisterwijk in Beeld).

‘De algemene ledenvergadering van de VVD in Oisterwijk heeft unaniem besloten om Anne Cristien Speklé aan te wijzen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Anne Cristien is sinds enige tijd voorzitter van de VVD fractie in de gemeenteraad van Oisterwijk. Dat doet zij uitstekend en de leden zijn van mening dat zij ook leiding dient te geven aan de fractie in de komende campagne en in de daarop volgende raadsperiode.

De campagne zal zij overigens niet alleen ingaan, omdat de leden voorts (en eveneens unaniem) hebben besloten dat de huidige wethouder van financiën Ina Batenburg ook in de komende raadsperiode de beoogde wethouder van VVD-huize is, wanneer de VVD onderdeel van het college van Burgemeester en Wethouders mag uitmaken. De leden zijn van oordeel dat Ina als wethouder uitstekend werk verricht. Zij heeft een groot aantal moeilijke dossiers tot een goed einde gebracht en heeft er tegelijkertijd voor gezorgd dat de gemeentefinanciën meer dan op orde zijn.’  Aldus de Oisterwijkse VVD.

Sinds vorige verkiezingen, daarvoor in Oisterwijk niet echt gebruikelijk, presenteren partijen al voor de verkiezingen hun beoogd wethouder. Zover bekend is Batenburg voor de komende verkiezing de eerste die deze ambitie kenbaar maakt.

 

Delen: