banner

Raadslid Oisterwijk gebruikt onwaardig CDA geklaag


Zo is het wel erg makkelijk klagen: in het openbaar zeggen dat een journalist zijn werk niet goed doet, maar vervolgens geen uitleg willen geven wat er mis is. Het is meer het niveau dat past bij de ‘beroepsklagers’ op social media! Vervolgens pakt een beëdigd raadslid dat niet onderbouwde geklaag op en gebruikt het om een journalist openlijk als ‘onbekwaam’ aan te merken. Het is blijkbaar het niveau tot waar deze volksvertegenwoordigers zich hebben verlaagd…

CDA ontevreden

Recent werd het Brabants Dagblad door de nieuw opgerichte CDA Oisterwijk op de vingers getikt. In een artikel verwoorde de journalist zijn indruk van een gesprek met CDA voorzitter Noël Suurmeijer:  “Overlopen waardeert de kiezer niet…” en “Suurmeijer maakt er geen geheim van dat de ‘persoonlijke verhoudingen’ met de VVD nog altijd niet best zijn”.  Het is de napijn van de vorige verkiezingen, met interne CDA ruzies en de daaropvolgende overstap van beide gekozen CDA raadsleden Van Tuyl en Van Beckhoven naar de VVD. Suurmeijer was niet tevreden over deze verwoording.

VVD Raadslid

De kritiek op journalist Tom Tacken werd door het CDA middels een persbericht de wereld in geholpen: ‘Ik wil aangeven dat ik me niet herken in het stuk zoals is weergeven. Elke vorm van nuance/context die wel is geuit, is achterwege gelaten en dat betreur ik. Ik distantieer me dan ook van dit stuk.’ Raadslid Patrick Simons (VVD) gebruikte deze kritiek vervolgens om zijn  aversie tegen “journalist” Tom Tacken openlijk kracht bij te zetten. Voor de goede orde: De aanhalingstekens werden door Simons toegevoegd.  Tom Tacken is volgens Simons geen neutrale journalist en de kritiek van het CDA zou daarvan getuigen. Tom Tacken had eerder openbaar gemaakt dat Simons betrokken was bij het nepaccount ‘Miranda koster’, en dat is Simons duidelijk niet goed bevallen: Simons beschuldigde Tacken dan ook van het voeren van een persoonlijke vete.

Teleurgesteld

Nieuwsgierig naar een “wel juist” standpunt, is Suurmeijer gevraagd om een inhoudelijke uitleg. Van deze nieuwe Oisterwijkse CDA afdeling horen we nog niet veel, en enige meningsvorming naar het publiek is niet verkeerd. Bovendien, als een (potentiële) volksvertegenwoordiger aangeeft dat hij het ergens niet mee eens is, mogen we graag horen waarom niet! De reactie van Suurmeijer: “Een persbericht is niet voor niets een persbericht en daar blijft het dan ook bij.”

Stelling: Als een politieke partij in de openbaarheid een journalist wil corrigeren, dan mag er desgevraagd ook inhoudelijke uitleg komen waarom; als een raadslid een dergelijk statement aangrijpt om een journalist als ‘onbekwaam’ aan te merken, dan mag je ook verwachten dat hij zo’n statement eerst onderzoekt.

Blijkbaar niet, blijkbaar is het voor deze politici normaal om enkel en alleen te roepen dát het niet klopt, zonder te willen zeggen wát er niet klopt. Vooralsnog niet erg respectvol en niet erg open en transparant…

 

Delen: