banner

Partij PrO blij met blauwe zone in centrumstraten Oisterwijk


Straten rond het centrum van Oisterwijk met structureel parkeeroverlast krijgen blauwe zone. Dit om langparkeren van centrumbezoekers en personeel van gemeente en winkels te beperken en zo weer ruimte te bieden aan de bewoners van die straten. Partij PrO is daar erg blij om en heeft daarover onderstaande brief geschreven:

Dat volhouden in de politiek loont, mochten we als PrO deze week ervaren. Na vier jaar druk op het college van burgemeester en wethouders, om wat te doen aan de parkeeroverlast in de straten rond het centrum, kwam afgelopen week de verlossende brief.

Het begon allemaal met een noodkreet van een bewoner uit de Nic. Van Eschstraat vlak voor de verkiezingen. Doe nu eens wat aan het feit dat ik mijn auto nooit voor de deur kan parkeren, omdat ambtenaren, treinreizigers en personeel van winkels uit het dorp, hier parkeren. Deze langparkeerders wilden niet betalen voor het parkeren en zochten aan de rand van het centrum de straten op, waar niet betaald hoefden te worden. Voor de bewoner uit de Nic. Van Eschstraat gold dat boodschappen uitladen en de kinderen in- en uitladen, steeds problemen gaf, met een bekeuring voor dubbel parkeren als klap op de vuurpijl.

PrO startte een huis aan huis actie om het probleem te inventariseren en kwam tot de conclusie dat het een breed verspreid probleem was. Daarop werd een avond georganiseerd voor omwonenden van het centrum. Daar bleek pas echt hoe groot het probleem was. De raadszaal zat bomvol. We besloten de inwoners per straat bij elkaar te zetten en vroegen hen om ideeën te bedenken om dit probleem op te lossen. Die ideeën kwamen er, waarbij het instellen van een ‘blauwe zone’ favoriet was.

PrO kaartte het probleem aan bij de nieuwe coalitie en leverde ook de suggesties van onze inwoners bij wethouder Verhoeven aan. Deze besloot het hele proces nog eens over te doen en een bedrijf in te huren. Ook werd er een klankbord groep ingesteld. Bovendien besloot hij ook het centrum erbij te betrekken.

Nu ligt er een maatregel waar inwoners vier jaar geleden al om vroegen. Er komt een blauwe zone in:

  • Oude Harenseweg
  • Van Eschstraat, gedeelte tussen J. Lenartzstraat en Oude Harenseweg
  • Canterslaan, tussen de Burg. Verwielstraat en de Burg. Van Beckhovenstraat
  • Lindeparklaan
  • Huifkarlaan
  • De Balbian Versterlaan, tussen de Burg. Canterslaan en de Lindeparklaan

Opnieuw is hiermee een verkiezingsbelofte van PrO ingelost. Maar we hebben er wel heel lang voor moeten strijden. PrO feliciteert vooral de inwoners die de strijd nooit hebben opgegeven en een lange adem hebben getoond met dit resultaat.

Ruud van der Star

Fractievoorzitter PrO

Delen: