banner

Open dag op Asielzoekerscentrum AZC Oisterwijk


Ben je benieuwd naar het leven op een asielzoekerscentrum? Neem dan zaterdag 23 september van 12.00 tot 16.00 uur een kijkje in het azc bij jou in de buurt! Ontmoet bewoners, vrijwilligers en medewerkers.

Voor de open dag worden omwonenden en andere belangstellenden uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners, de medewerkers en het leven op een azc.

Bijzondere ontmoetingen

Rondleiding en uitleg op AZC Oisterwijk

Ontmoeting staat centraal. Op veel opvanglocaties lopen bewoners rond met een koffierugzak om een ‘bakkie’ te doen met bezoekers. Ook in het ontmoetingscafé is de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een Nederlandse gemeente of naar het land van herkomst.

Via de website kan je het programma zien en je aanmelden voor een nieuwsbrief.

 

Delen: