banner

Oisterwijkers graaien container leeg


Alles wat bruikbaar is gaat mee ( Foto Toby de Kort).

De kledingwinkel Jackie’s aan de Oisterwijkse Lind is vorige maand failliet verklaard. De winkel sloot haar deuren en de kleding voorraad werd verkocht.

Vanmiddag werd de winkel verder leeg geruimd. Een grote container voor de deur werd gevuld met spullen uit de winkel. Paspoppen, kastjes, stoelen, kledinghangers en van alles uit de winkel werd in de container afgevoerd.

Omstreeks 16:00 uur bedacht een voorbijganger om een aantal spullen uit de container te halen en mee te nemen. Al snel sloten er mensen aan, waarna er ongeveer 30 mensen rond de container kwamen staan om deze uit te kammen, opzoek naar nog bruikbare spullen. De mensen namen dan ook echt alle bruikbaren spullen mee. Zo liepen er mensen met paspoppen, kastjes en tafels door het centrum van Oisterwijk. Ondernemers en omstanders in het centrum van Oisterwijk keken met verbazing naar de container. Zo zegt een mevrouw: ‘dit komt normaal echt niet voor in het centrum van Oisterwijk’. Een menneer pakt een kastje uit de container en zegt: ‘zo deze is mooi voor bij ons in de caravan’. Ook rijden auto’s af en aan om de grotere spullen naar huis te vervoeren.

Tijdens het graaien in de container ontstaan er ook irritaties, bij mensen die net naast een mooie paspop graaien.

Delen: