banner

Zorgen om vuurwapenwinkel in Kerkstraat Oisterwijk


Bij de gemeente Oisterwijk is een brief binnen gekomen met daarin ernstige zorgen over de aanwezigheid van een vuurwapenwinkel.

De inwoners van Oisterwijk maken zich zorgen over mogelijke inbraak of ander onvoorzien geweld, gevolgen van gevaarlijke situaties met kinderen in de buurt, en ook maken ze zich zorgen over de cliënten van het RIBW, die in de straat hun woonplek krijgen.

Ook vinden de inwoners dat de inspraak op het besluit om RIBW in deze straat te vestigen onvoldoende is, en dat de zogenaamde kruimelregeling, gebruikt om van het bestemmingsplan af te wijken, hier niet van toepassing is, of zou mogen zijn. 24 huurwoningen voor cliënten van het RIBW, met cliënten met verslaving of psychische achtergronden, is volgens hen te omvangrijk om die zonder meer in deze straat te plaatsen.

 

Delen: