banner

Vriendschap sluit je op zomerkamp Scouting Oisterwijk


De leden van Scouting Oisterwijk beginnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Verspreid over het land vinden er deze zomer meer dan 5.000 Scoutingzomerkampen plaats en de kampen van Scouting Oisterwijk maken daar ook deel van uit.

Vrienden maak je bij het kampvuur van Scouting Oisterwijk

In de wekelijkse opkomsten doen scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten hun eigen tent op, koken zelf en leren pionieren. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van Scouting Oisterwijk. Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Daarnaast doen ze uitdagende activiteiten, zoals abseilen en varen met vlotten. Al met al leren scouts dus enorm veel van dit zomerkamp!

Vriendschap bij het kampvuur

De welpen (8-11 jaar) vertrekken dit weekend naar Breda, de Scouts (11-15 jaar) naar Cuijk en de Explorers (15-17 jaar) naar ’s-Gravenzande. Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. ’s Avonds bij het kampvuur worden immers de beste vriendschappen gesloten!

Delen: