banner

Succesvolle afronding Senioren in Beweging Oisterwijk


Door een unieke samenwerking van de Oisterwijkse Stichtingen Ons Oisterwijk en Oisterwijk Centraal, werd vanaf 9 januari tot 30 juni een fantastisch project georganiseerd: “Senioren in Beweging”. 55+ Senioren konden plaatsnemen in De PAREL Express en na een gezellig ritje door Oisterwijk gaan zwemmen in zwembad De Leije. En er was nog meer! Karin Rentmeester kijkt tevreden terug naar het behaalde resultaat:

De PAREL Express, de Oisterwijkse toeristentrein, in nieuwe kleuren en logo…

Vrijdag de afsluiting van “Senioren in beweging” inmiddels was het veel breder geworden. Ook mochten mensen zwemmen die minder valide zijn en mensen die heel speciaal zijn met hun handicap.

We hebben samen iets fantastisch moois neergezet. Ik, Karin Rentmeester, ben kei trots op wat we samen bereikt hebben met Optisport ( zwembad de Leye), de vele kopjes koffie en thee die ze schonken. De sfeer, het warme ontvangst keer op keer, de veiligheid tot de kleinste details was geregeld. Stichting Oisterwijk Centraal en Stichting Ons Oisterwijk ( Parel Express) met hun super chauffeurs. Complimenten voor de heren chauffeurs. Ze waren altijd op tijd, altijd vrolijk en vooral erg gezellig. Ook ben ik dankbaar voor de samenwerking met de wijkcentra Den Boogaard Moergestel, De Waterhoef, De Coppele, Pannenschuur van Oisterwijk en Den Domp in Haaren. Ze zijn elke keer speciaal een half uur open gegaan voor de deelnemers, echt grote dankbaarheid en complimenten. Niet te vergeten onze informatieverspreiders LOVO, OisterwijkNieuws en Nieuwsklok, Haarensklokje nooit was het teveel. Ze hebben ons project erg gepromoot met onze advertenties.

Ook enorm trots ben ik op Anny Botermans en Rian van de EHBO, ze waren er altijd en ieder kreeg de aandacht die nodig was. Er werd zelfs elke keer aqua zwemmen gegeven. Ook Jelle van den Elzen en Stephan Verhart grote dank voor de beweeglessen.

Tot slot ben ik zo beretrots op onze 27 vrijwilligers van Stichting Oisterwijk Centraal. Deze bijzondere mensen, echt waar zonder hen hadden we niets kunnen waarmaken van wat we allemaal verzonnen hebben. We hebben echt samen mensen kansen gegeven!

Ouderen worden geactiveerd om te ontmoeten en te bewegen…

• Er waren mensen die ik uit huis gehaald heb om ze zover te krijgen om dat hele spannende te gaan doen; uit je veilige huis gaan.
• Er werd weer een wekker gezet, ze moesten zich verzorgen om de deur uit te komen. In het begin was dat echt heel moeilijk, met een gebogen hoofd achter mij aan en nu staan ze vooraan in de rij om in het zwembad te springen, om zelf een kopje koffie te bestellen. De haren worden weer verzorgd, de kleren netjes en schoon, en wat het belangrijkste is, die twinkelende stralende ogen. Ze horen er weer bij en dat geeft een goed gevoel.
• Onze nieuwe Oisterwijkers, ook zij vonden het heel moeilijk. Ze spraken nog niet goed Nederlands, hoe zijn onze gewoontes, hoe zal het gaan. Ik had er vol vertrouwen in dat ook dit goed zou komen. Ook dit werd een gouden randje op deze bijzondere pilot. Onze nieuwe Oisterwijkers, voelden zich welkom, ze hebben vol enthousiasme meegeholpen, soms wel 3 x 2 uur per week. Nooit te laat, ze waren er altijd. Als ze een keertje niet konden dan meldden ze zich netjes af, want zo doen wij dat in Nederland, ook dat hebben ze geleerd. Ze hielpen Anny en Rian mee, ze leerden beter zwemmen en er zijn leuke contacten gelegd. Ik ben dankbaar dat de deelnemers deze mensen in hun armen en warme harten hebben gesloten. Deze mensen horen erbij.
• Ook hebben we er samen voor gezorgd dat er mensen een baan hebben gekregen, door hun inzet werd gezien welke kwaliteiten ze hebben.
• Ik hoorde zelfs van iemand: dit was de 1ste winter sinds jaren die ik zonder dip doorgekomen ben.
• Er was 1 vrijwilligster die zei: ik kom niet elke keer hoor, alleen als ik wil, misschien maar 1 keer zei ze echt nadrukkelijk. Nou we kunnen het gelukkig omdraaien ze is 1 x niet geweest en ze vond het erg jammer dat ze niet kon. Ze was een hele fanatieke aqua zwemjuf.
• Het leuke van alles is dat er veel weerstand was in begin van de al bestaande zwemmers, er veranderde zoveel voor iedereen op het zwembad. Maar nu vinden ze het erg jammer dat we er niet meer zijn. Hoe mooi is dit.

Ik kan nog veel meer schrijven, ik heb genoten van deze pilot. Ik ben erg dankbaar dat ik dit samen met iedereen die meehielp mocht en kon doen, het heeft mijn leven verrijkt. Mijn wens, onze wens van allemaal die betrokken is geweest bij Senioren in Beweging, is dat we een doorstart mogen maken in september.

Ik kan het niet genoeg schrijven, grote dank voor ieder die er was,

Karin Rentmeester

 
DTZ logo low

Delen: