banner

Lintje voor Oisterwijkse molenaar ( + Film)


Molenaar Hub van Erve heeft vanmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Hub werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk, onder andere als bestuurslid van de Kerkhovense Molen in Oisterwijk; deze werd uitgereikt door burgemeester Hans Janssen tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de Kerkhovense Molen.

De molenaar vertelt aan basisschoolkinderen over zijn vak.

Hub van Erve (67), inwoner uit Tilburg,  speelt al sinds 1980 een belangrijke rol bij het molenbehoud in Nederland. Hij is sinds dat jaar medeoprichter en bestuurslid van Stichting De Kerkhovense Molen. Daarnaast is hij sinds 2003 lid van het bestuur van de landelijke Vereniging De Hollandsche Molen en sinds 2008 zit hij ook in de adviesraad van de Molenstichting Noord-Brabant. Ook is hij regiolid-examinator. Hij onderhoudt een nauwe relatie met zorginstelling Amarant, die in De Kerkhovense Molen in Oisterwijk dagbestedingen voor cliënten heeft. Op zaterdag is Hub altijd op de Kerkhovense Molen aanwezig en bezig met malen en informatie verstrekken aan bezoekers over de molen en het beroep van molenaar. Naast zijn vele vrijwilligerswerk voor het molenbehoud in Nederland verricht hij sinds 1968 vrijwilligerswerk bij het Tilburgs Bysantijns Koor en is hij sinds 1965 vendelier bij een tweetal gildes.

Bij de molen kunnen ze nog vrijwilligers gebruiken, loop even binnen!

 

DTZ logo low

Delen: