banner

Jeu de Boules Pareltoernooi in Oisterwijk


Zaterdag 19 en zondag 20 augustus wordt voor de 28e keer het grote Pareltoernooi gehouden.
Er is echter een groot verschil met de vorige edities. Het toernooi zal dit jaar worden gehouden op de banen van PCO aan de Moergestelseweg en niet op de Lind in Oisterwijk.

Ondanks de overweldigende belangstelling van de afgelopen jaren heeft Petanque Club Oisterwijk toch moeten besluiten om het toernooi van de Lind in Oisterwijk te verplaatsen naar de eigen banen.

Het toernooi op De Lind vergde zoveel van de leden dat het niet meer op te brengen was. Voeg daarbij de steeds maar oplopende kosten, het steeds moeilijker vinden van sponsors, de steeds stijgende leeftijd van de vrijwilligers en de steeds maar toenemende regeldruk vanuit de overheid dat doorgaan niet meer verantwoord was.

Helaas. Want het Pareltoernooi op de Lind was voor PCO het uithangbord. Veel mensen kennen de club alleen van het Pareltoernooi op de Lind.
Toch rekent PCO erop dat veel boulers en natuurlijk ook toeschouwers de weg naar de Moergestelseweg weten te vinden.

Achter de huisartsenpraktijk en de poliklinieken ligt een schitterende accommodatie met maar liefst 42 banen buiten, twaalf binnenbanen ,een prachtige kantine en een heerlijk terras.
Om zoveel mogelijk deelnemers mee te laten doen, is het toernooi verdeeld over twee dagen.

De zaterdag is gereserveerd voor de recreanten en voor de plaatselijke politiek.
De zondag voor de licentiehouders van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.
Voor iedereen die graag een keer aan een jeu de boulestoernooi wil deelnemen is de zaterdag dus uitermate geschikt.
Er wordt gespeeld in doublettes. In tweetallen dus. Er zijn twee poules en er worden 4 wedstrijden gespeeld. Aan het eind is er dan nog een finale tussen de winnaar van de ene poule en de winnaar van de andere poule. De prijzen zijn in natura.
De wedstrijden beginnen zaterdag 19 augustus om 10.30 uur.

Delen: