banner

Helft theatervoorstelling in Natuurtheater Oisterwijk is gratis!


Vrolijke muziek, spannende zwaardgevechten en een hoge stem die roept: “Ik ben geen kip!” schallen door de Oisterwijkse bossen. Theatergezelschap Amio repeteert in het Natuurtheater voor hun nieuwste voorstelling met de veelbelovende titel: “Amio en de pimpelpaarse dinosaurus (van een andere planeet) met een hoedje die iedereen snoepjes geeft!” Op 19 en 20 augustus om 14.00 uur in het Oisterwijkse Natuurtheater, entree bedraagt € 7,50.

Schurk en zwaardgevecht

Amio in Natuurtheater Oisterwijk

Dit wekt natuurlijk meteen de vraag op: Is de voorstelling zo spannend als de titel? “zeker weten!” weet maker Anne Timmermans te vertellen. “Er is een schurk, een paarse dinosaurus, een zwaardgevecht, een legendarische tango, liedjes van Amio en Josefien en dat alles in een knotsgekke, hilarische theatervoorstelling van ongeveer 40 minuten! Je verveelt je dus geen moment!” Ondanks de spanning is de voorstelling wel geschikt voor alle leeftijden. “Het ene kind van 4 is natuurlijk het andere niet, maar wij pakken het altijd aan met veel humor en aan het einde komt alles natuurlijk weer goed!” Amio, die je ook kunt kennen van zijn eigen tv serie op Omroep Tilburg en zijn leuke YouTube kanaal, speelt een keer per jaar een muzikale voorstelling, exclusief in het Natuurtheater. “Deze voorstelling is echt alleen daar te zien. Wij hebben met Amio in het verleden in verschillende theaters door het hele land gespeeld, maar niets kan tippen aan het Natuurtheater. Amio is hier thuis in de buitenlucht.” De nieuwe voorstelling: “Amio en de pimpelpaarse dinosaurus” is speciaal geschreven voor dit podium, deze plek en dus nergens anders meer te zien.

Gratis kaarten

De makers van Amio, Erik en Anne Timmermans, hebben deze exclusieve voorstelling echter niet alleen voor de lol gemaakt. “Wij zijn ons er terdege bewust van dat er een hoop gezinnen zijn die zich dit soort uitjes niet kunnen permitteren. Zij moeten door omstandigheden rondkomen van weinig geld en de kinderen zijn hier ook de dupe van, want cultuur is belangrijk!” Daarom geven zij gratis kaarten aan gezinnen die onder bijstandsniveau leven en nieuwe Nederlanders. Om dit alles te realiseren en de kaarten te distribueren werken zij samen met onder andere Stichting Oisterwijk centraal, Quiet Tilburg, de Johan Stekelenburg stichting en het Tivolifonds. Een hoop Oisterwijkse en Tilburgse organisaties slaan dus hun handen ineen om dit initiatief van Erik en Anne te steunen. Het aantal gratis kaarten is evenredig aan het aantal kaarten dat van tevoren gereserveerd wordt, dus dat is een goede reden om alvast te reserveren!

DTZ logo low

Delen: