banner

Gilde Heukelom in de prijzen


Op zaterdagmiddag 8 juli streden de geweerschutters van het Gilde Sint Joris en Sint Sebastiaan om de prachtige zilveren Bombay-adelaar, een zeer gewilde prijs onder de Gildeleden. Dit jaar mocht Hans Sparidans, na zijn winst bij het onderdeel opgelegd wipschieten, de prijs in ontvangst nemen uit handen van de Hoofdman. Bij het onderdeel vrije hand ging de beker naar Wilfried Michels.

Een kijkje op de Kringdag met het Heukeloms gilde.

Op zondag 9 juli trok het gilde met een delegatie naar de zonovergoten Gildedag van de Gildekring Baronie en Markiezaat te Teteringen. Na de gebruikelijke H. Mis, de erewijn en de koffietafel, vond rond 13.00 uur een korte optocht plaats met defilé, massale opmars en officiële opening, waarna de wedstrijden begonnen. Ons gilde wist diverse prijzen in de wacht te slepen: de jeugdgroep vendeliers van de gebroeders ’t Hoen wist de eerste prijs in deze vendelklasse in de wacht te slepen. Een mooie prestatie van deze jonge vendeliers. In de vendelklasse A met acrobatiek, haalde Sander Bierens de eerste prijs, bij de jeugd tot en met 12 jr. haalde Jaap ’t Hoen de eerste prijs. Bij het onderdeel geweerschieten wist het korps van ons gilde (Henri Michels, Sander Bierens, Jeroen Bierens en Wilfried Michels) de eerste prijs in  de wacht te slepen. Al met al kan weer gesproken worden van een geslaagde Gildedag.

 

Bezoek ook eens onze website www.sintjorisensintsebastiaan.nl .

 

 

Delen: