banner

Eis 30 maanden cel voor gooien zuur naar ex vrouw Oisterwijk


De verdachte die eerder in Oisterwijk zijn ex vrouw heeft overgoten met een zuur, heeft vandaag een eis van dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk mogen aanhoren.

Op maandag 3 april 2017 om 15.20 uur zat een 37 jarige vrouw uit Oisterwijk in haar auto bij de school van haar kind. Op dat moment zag ze dat de auto van haar ex-man aan kwam rijden. Ze had problemen met hem omdat hij haar al geruime tijd stalkte. Ook deze dag was hij daar zonder reden. Hij probeerde het portier van de auto van het slachtoffer open te doen wat niet lukte. Toen deed hij alsof hij tegen haar auto aan reed. Toen ze het portierraam opende om te zeggen dat hij op moest houden stapte hij uit met een flesje in zijn hand. Hij spoot de inhoud van het flesje over de vrouw, haar kleding en haar auto heen. Onderwijl bedreigde hij haar met de dood. In eerste instantie begreep het slachtoffer niet wat er gebeurde, maar toen de vloeistof door haar kleren heen drong voelde ze een brandende pijn. Ze begreep toen dat het een bijtende vloeistof moest zijn geweest. De verdachte is weggereden in zijn auto. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld voor haar verwondingen. Ook heeft ze schade aan haar kleding en aan haar auto. De politie is direct een zoekactie gestart en de verdachte werd later in Breda aangehouden…

Dit verhaal kreeg vandaag een vervolg in de rechtszaal. Hier werd gesproken over het voorval, het bewijs, er werden getuigen gehoord en er werd naar de schade gekeken. De getuige zegt spijt te hebben van zijn daad. Een psycholoog verklaarde dat deze handeling de verdachte minder is toe te rekenen. Het feit dat de man bij de brandweer zat, en zijn aanval plaats vond bij een school met kleine kinderen, werd als verzwarende omstandigheid aangedragen. Volgens diverse getuigen en slachtoffers zou de man vaker mishandelingen hebben gepleegd. De aanval zou zijn gedaan in een opwelling; de vloeistof betrof een fles gootsteenontstopper die de verdachte toevallig in zijn auto had liggen.

De uitspraak volgt over twee weken.

Delen: