banner

Bewoners AZC Oisterwijk vallen vrouwen lastig


Zoals vaker verpesten enkelingen het voor de rest; zo ging het afgelopen vrijdag ook mis, omdat enkele AZC bewoners op de Oisterwijkse kermis vrouwen en meiden zouden hebben lastig gevallen en betast.

Meerdere bronnen laten onze redactie weten dat er vrijdag enkele mannelijke bewoners van het AZC ongepast gedrag vertoonden. Ze waren opdringerig en zouden vrouwen en meisjes hebben betast. Nadat de mannen daarop waren aangesproken zou dit hebben geleid tot ruzies en vechtpartijen. Een AZC bewoner zou gedreigd hebben een mes te gaan halen.

Politie komt massaal af op ruzie in Oisterwijk.

Niet gezegd is dat alle ruzies hierdoor zijn ontstaan, ook is niet gezegd dat alle AZC bewoners zich hebben misdragen en tot slot is duidelijk dat het daaropvolgend afranselen van deze personen niet is toegestaan. ‘Bij het ontdekken van een heterdaad mogen burgers een verdachte aanhouden. Dus als je ziet dat iemand een ruit vernielt of een klap uitdeelt kan de verdachte worden aangehouden, deze bevoegdheid gebruiken beveiligers bijvoorbeeld als een winkeldief betrapt wordt,’ aldus de woordvoerder van politie. Het zou een manier kunnen zijn om iets te doen aan ongepast gedrag, erger te voorkomen, zonder dat een vechtpartij ontstaat. Aanwezigheid en toezicht van horecapersoneel en handhavers zoals politie en de kermisorganisatie (gemeente) kunnen hier aan bijdragen.

De politie wil de identiteit van de verschillende slachtoffers en aanleiding van de vechtpartijen niet bevestigen, noch ontkennen. Eén van de slachtoffers betreft volgens het persbericht van politie ‘een in Oisterwijk verblijvende persoon’. Bij navraag over die toch bijzondere en ongebruikelijk omschrijving blijkt dat de persvoorlichter van politie over de slachtoffers ‘volgens afspraak met de teamleiding’ niet meer mag zeggen. Wel bevestigt de politie dat de twee aangehouden verdachten niet van het AZC af komen.

Zaterdag is er meer toezicht geweest en is het volgens de politie rustig geweest op de Oisterwijkse kermis.

Delen: