banner

Populisme bij Oisterwijkse politiek


Partij PrO is duidelijk boos over de tonnen geld die de gemeente over de balk heeft gegooid en vele inwoners zijn het met hen eens; Algemeen Belang (AB) echter geeft nu aan dat PrO zelf mede veroorzaker is van die ellende! PrO schermt met fouten die ze zelf hebben veroorzaakt…

400.000

De gymzaal aan de Nicolaas van Eschstraat behoorde vroeger bij de school. Daar zit nu de Krekul in; de gymzaal staat leeg. Die gymzaal werd door de gemeente verkocht met een bepaalde verwachting van bebouwingsmogelijkheden, en vervolgens werden die mogelijkheden door de gemeente aangepast. Schadeclaims en rechtszaken volgde; totale kostenpost bedraagt meer dan 4 ton.

Populisme

Volgens AB waren het de wethouders van het vorige college, waaronder die van PrO, die in Oisterwijk aan de macht waren en voor verkoop en bestemmingswijziging hebben gekozen. ‘Populistisch en jammer om dit nu zo proberen uit te spelen,’  aldus Ruud van de Ven (AB) die met zijn partij in het vorige college geen plek had. Hij vindt het eenzijdig van PrO om dit zo te verwoorden.

Ruud en Ruud

Ruud van der Star van PrO haalde eerder flink uit naar het huidige college (burgemeester en wethouders). Formeel zijn die verantwoordelijk, want in de gemeentepolitiek neem je als nieuw college de zaken over van je voorganger. Maar ook Ruud van de Ven van AB heeft hier een punt, want het was het vorige college, mede onder regering van PrO, die deze verkoop in gang heeft gezet.

AB haalt nu op haar beurt uit naar PrO, en pakt terug op een half miljoen kosten van de misser bij de inrichting van het Lindeplein. Dat liep ‘met maar liefst € 500.000 uit de hand, maar daar heb je PrO nooit iets over horen zeggen.’

VVD

Opvallend is dat AB met dit bericht indirect ook haar coalitiepartner VVD aanvalt. Partij VVD en zeker ook hun wethouder waren toen en nu immers mede verantwoordelijk voor deze financiële debacles.

AB zwijgt in hun bericht over deze rol van de VVD, maar verwijst wel naar PGB. Een duidelijke vorm van politieke sturing, evengoed eenzijdig en ook dat mag populistisch genoemd worden.

Ofwel, de partijen rollen over elkaar heen…

 

AB is overigens wel duidelijk over de mislukte verkoop, waarschijnlijk is iedereen het daar wel over eens: ‘het is heel jammer van dat verloren gemeenschapsgeld, daar hadden we mooie dingen mee kunnen doen!’

Of er een formeel onderzoek volgt, en deze misser van 4 ton mogelijk nog andere gevolgen heeft, is nog niet bekend…

 

 

Delen: